Skip to main content

Mendelssohn | State of Mind

Op 10 en 11 juni 2022 organiseerde Muzinder een muzikaal midzomerfeest in samenwerking met koordirigent/ArtEZ-docent Eugène van Boheemen, acteur Gerard Zuyderhoff én het Overijssels Kamerkoor.

Trio M (Philine Coops, piano | Mirjam Altena, fluit | Myrthe van Hulst, cello) speelden het bekende en geliefde Pianotrio no. 1 op. 49 van Felix Mendelssohn; let wel, de bewerkte editie waarin de fluit de plek van de viool inneemt! Eenmaal 'down the rabbithole' tijdens de partituurstudie kwam de bijzondere, en bij vlagen raadselachtige, ontstaansgeschiedenis van deze zelden uitgevoerde versie aan het licht. Voer voor een voorstelling!

In november vorig jaar startte het project Mendelssohn | State of Mind met een podcastserie en twee lectureconcerten. Sinds die tijd werkten we verder aan onze podcastserie en de goed bezochte en gewaardeerde slotconcerten op 10 en 11 juni 2022 in de Doopsgezinde Kerk van Zwolle. 

Bekijk de compilatie van de lectureconcerten hier

Volg de podcastserie over de wereld van Felix Mendelssohn en de achtergronden van zijn 1e pianotrio! De musici stellen zich voor, vertellen over het 'Mendelssohn | State of Mind' project en gaan in gesprek met o.a. ArtEZ-docent/koordirigent Eugène van Boheemen en acteur Gerard Zuyderhoff over Mendelssohn en zijn muziek. Klik op de afbeelding en kies je aflevering.

Wil je ons volgen op youtube? Klik op de afbeelding en abonneer je op het kanaal van Podiumkunst Muzinder.

Medewerking tijdens de concerten in juni werd verleend door het Overijssels Kamerkoor onder leiding van koordirigent/ArtEZ-docent Eugène van Boheemen. Daarnaast vervulden Eugène van Boheemen en acteur Gerard Zuyderhoff beide een rol waarmee zij op verrassende wijze de achtergronden van de muziek en de componist belichtten. Daarnaast zijn ze te horen in de podcastserie over het leven en werk van Mendelssohn. Voor meer informatie over Gerard, Eugène en het OKK klik je op de onderstaande foto's.

Voor meer informatie over Mirjam, Myrthe of Philine, klik hier.

Voor het project Mendelssohn | State of Mind ontving Podiumkunst Muzinder een bijdrage van Cultuurfonds Overijssel, Gemeente Zwolle en de Gravin van Bylandt Stichting. 

Wil je soortgelijke projecten ondersteunen? We zijn blij met jouw donatie!

Contactpersonen:
Mirjam Altena
Philine Coops

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0)6-15286019