Mendelssohn | State of Mind

Trio M (Philine Coops, piano | Mirjam Altena, fluit | Myrthe van Hulst, cello) legde zich in tijden van Corona toe op het bestuderen van het bekende en geliefde Pianotrio no. 1 op. 49 van Felix Mendelssohn.

Dit trio wordt overwegend in de originele bezetting voor viool, cello en piano uitgevoerd, maar na een zoektocht op internet stuitte fluitiste Mirjam op deze bijzondere versie waarin de fluit de plek van de viool inneemt, en samen ontdekten we de bijzondere, en bij vlagen raadselachtige, ontstaansgeschiedenis van dit werk.

Volg de podcastserie over de achtergronden van de muziek en de componist! In deze serie stellen we ons voor, vertellen over het 'Mendelssohn | State of Mind' project en gaan in gesprek met o.a. ArtEZ-docent/koordirigent Eugène van Boheemen en acteur Gerard Zuyderhoff. (klik op de afbeelding)

Kijkje achter de schermen? Volg ons op youtube! (klik op afbeelding)

Het lectureconcert van 27 november gemist? Bekijk de registratie hier.

Met de twee Lectureconcerten op 27 november in de Doopsgezinde Kerk startte het project Mendelssohn | State of Mind. We werken de komende maanden toe naar een bijzonder en verrassend slotconcert op 10 en 11 juni 2022, ook in de Doopsgezinde Kerk van Zwolle.

Medewerking tijdens de concerten op 27 november werd verleend door koordirigent en ArtEZ-docent Eugène van Boheemen en acteur Gerard Zuyderhoff. Zij hebben beide een rol waarmee zij op verrassende wijze de achtergronden van de muziek en de componist belichten. Daarnaast zijn ze te horen in de podcastserie over het leven en werk van Mendelssohn. Voor meer informatie over Gerard en Eugène, klik op een van onderstaande foto's.

Voor meer informatie over Mirjam, Myrthe of Philine, klik hier.

Voor het project Mendelssohn | State of Mind ontvangt Podiumkunst Muzinder een bijdrage van Cultuurfonds Overijssel en Gemeente Zwolle. 

Heb je genoten van de podcast serie en/of wil je dit project ondersteunen? We zijn blij met jouw donatie!

Contactpersonen:
Mirjam Altena
Philine Coops

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0)6-15286019

Website: Dois Webdesign - Fotografie: Erik Franssen