Skip to main content

Kruisbrink 65 Festival

Componiste/gitariste Annette Kruisbrink viert in 2023 haar 65e verjaardag, en dat vieren we graag met haar mee.

Ter ere van Annettes omvangrijke oeuvre én van een fonkelnieuw opgenomen cd met al haar werk voor piano (solo/quatre-mains) organiseerde Muzinder een compact en dynamisch festival in Zwolle op zaterdag 11 februari 2023

Meer weten over Annette? Luister hier naar de tweedelige Podcastserie met Annette!

 

Dit festival is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van 

                         

In de ochtend vond er een openbaar en vrij toegankelijk muziekconcours plaats in de Reulandzaal van het ArtEZ conservatorium, waar amateurmusici zich te presenteerden voor een professionele jury. Het concoursrepertoire bestond uit composities van Annette Kruisbrink. Klik hier voor de lijst met al haar werken. Vragen over geschikt repertoire? Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar Annette!

Het drukbezochte concours werd afgesloten met een uitverkocht lunchconcert door Mandolin Chamber Orchestra HET CONSORT o.l.v. Alex Timmerman en gitaristen Jan Bartlema en Serhat Bulut.

Het middaggedeelte vond plaats in de Doopsgezinde Kerk van Zwolle, waar het LAIS-kwartet het omvangrijke werk voor zang (Franka van Essen), fluit (Mirjam Altena), cello (Rivke van der Staak) en gitaar (Annette Kruisbrink) van Annette ‘LAIS, een liedcyclus’  voor een uitverkochte zaal ten gehore bracht. Dit concert was onderdeel van de concertserie Kerken als Podium.

Luister 'LAIS, a song cycle' op spotify.

De avond stond in het teken van de werken voor piano (solo/quatre-mains) van Kruisbrink, uitgevoerd door pianiste Philine Coops en pianoduo Marten&Marte. Dit goed bezochte concert vond tevens plaats in de Doopsgezinde Kerk en was onderdeel van de feestelijke cd-presentatie met verzameld werk voor piano solo en piano quatre-mains van Kruisbrink, die in het najaar van 2022 werd opgenomen door Marten&Marte en Coops. Na afloop van het concert werden gesigneerde cd's verkocht.

Bestel hier de cd 'Piano Works'!

Luister het album Piano Works op streamingsdiensten als Spotify.

Wil je soortgelijke projecten ondersteunen? We zijn blij met jouw donatie!

Contactpersonen:
Mirjam Altena
Philine Coops

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0)6-15286019