Muziek en Verhaal

RATS, muzinderRATS

Stel: je krijgt een anonieme sms dat je ergens wordt verwacht; het is een kwestie van leven en dood. De keus is aan jou. Is je nieuwsgierigheid gewekt, of deins je terug voor het onbekende? Waar kun je op vertrouwen, ben jij te vertrouwen? Voel jij je verantwoordelijk? Wat als je die keuze niet lijkt te hebben. Wat als de (lok)roep om hulp te sterk is om naast je neer te leggen? Nienke maakt haar keuze. Haar leven, en dat van de mensen om haar heen, zal nooit meer hetzelfde zijn.

RATS is een 50 minuten durende voorstelling voor volwassenen over (on)macht, verantwoordelijkheid, keuzes, en het bespelen van je omgeving, gebaseerd op de oude sage van de Rattenvanger van Hamelen

Muziek: Jaap Visser | Vertelling: Hilke ten Duis | Altfluit: Mirjam Altena | Piano: Philine Coops
Bekijk hier de trailer


hilke ten duis, 100 jaar dromen

100 jaar dromen

Twee pianisten, één piano, één verteller. Een duik in de dromen van Doornroosje. Soms zijn dromen zo levensecht dat het een tijdje duurt voor je door hebt dat je sliep. Als Doornroosje door een vergeten vloek voor honderd jaar in slaap valt, komen haar dromen tot leven.

Vertelster Hilke ten Duis en pianisten Philine Coops en Afke Wiersma verweven de compositie Ma Mere l‘Oye van Ravel met sprookjes die we allemaal kennen, terwijl Doornroosje wacht tot haar prins op het witte paard haar komt redden.

100 Jaar Dromen is een familievoorstelling (5+) van ongeveer 45/50 minuten en kan in theaters en op festivals (op locatie) gespeeld worden. Zo stond de voorstelling op festival Zwolle Unlimited en in Theater Posa Lelystad.
Provincie Overijssel
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Facebook, Muzinder    Youtube, Muzinder

Design, website en beeld: Arti-Elvi.