Klassiek

uneflutinvisible

Jidl mitn Fidl
Vijf musici brengen een avondvullend programma met muziek van Joodse componisten, Sefardische liederen en Klezmer. Je hoort ingetogen muziek van o.a. Maurice Ravel en Ernest Bloch; 20e eeuwse muziek van Györgi Ligeti en Pieter van der Staak, maar ook de uitbundige Rootveld Klezmer Suite van Annette Kruisbrink wordt uitgevoerd.

Isabelle Doodhagen- viool, Eberdine van Breemen- klarinet, Franka van Essen- zang, Myrthe van Hulst- cello, Annette Kruisbrink- gitaar


lightwithabite Tonadillas&Tapas
Een warmbloedig Spaans/Zuid-Amerikaans concertprogramma met muziek van o.a. De Falla, Granados, Villa Lobos en Piazzolla. Je luistert naar prachtige verhalen over liefde, dood, hoop en leven en hoort de Arabische en Joodse invloed in Sefardische liederen, maar ook de wortels in de Spaanse volkscultuur met zijn vele dansen, en natuurlijk de Nuevo Tango van Astor Piazzolla die de Argentijnse tango uit de bordello’s naar de concertzalen bracht.
Dit programma nodigt uit tot samen eten en drinken. Tijdens de pauze en na het concert kunnen er tapas worden geserveerd en een goed glas Spaanse wijn, uiteraard.

Reactie uit het publiek: ‘Erg genoten van jullie optreden. En inderdaad het resultaat ….kippenvel! De verzorging er om heen was ook top!’

Mirjam Altena – fluit, Philine Coops- piano, Franka van Essen – zang,
Myrthe van Hulst – cello, Annette Kruisbrink – gitaarphiline coops, afke wiersma
Canto Ostinato
Afke en Philine spelen op twee vleugels Canto Ostinato van Simeon ten Holt, en in 2016 ontstond een samenwerking met organist/componist Toon Hagen voor een uitvoering op drie vleugels in de Grote Kerk van Zwolle. Toon Hagen voerde het werk talloze malen uit in een bewerking voor orgel.

Sommige mensen zien Canto als een meditatief/spiritueel werk. Anderen ervaren het als prikkelend en weer een ander geniet van hoe geraffineerd het stuk in elkaar zit.

Vooraf staat niet precies vast hoe lang de uitvoering zal duren. Meestal ligt de speeltijd rond 1,5 á 2 uur zonder pauze.

muzinder, arti-elvi, koorprojecten


Koorprojecten
We hebben veel ervaring in het begeleiden van koren. Op de achtergrond als begeleiding, maar ook solistisch kunnen we een bijdrage leveren aan een concert. Denk bijvoorbeeld aan een uitvoering van de Carmina Burana van Orff of de Messe solenelle de Sainte-Cecilia van Gounod en kleinere werken voor koor en ensemble.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Facebook, Muzinder    Youtube, Muzinder

Design, website en beeld: Arti-Elvi.