Klassiek

LAIS, Muzinder

LAIS, een liedcyclus

Voor mezzosopraan (zang en voordracht), fluit, cello, gitaar uitgevoerd door Het LAIS Kwartet:
Franka van Essen- zang, Mirjam Altena- fluit, Rivke van der Staak- cello, Annette Kruisbrink- gitaar

Een eigentijdse muzikale voorstelling geïnspireerd op 12 LAIS (korte verhalen op rijm) zoals die in de 12e eeuw zijn opgetekend door Marie de France. Het LAIS kwartet neemt u mee in naar een sprookjesachtige wereld, waarin Keltische helden en feeërieke verschijningen de boventoon voeren. Waar ridders strijden voor hun onbereikbare geliefden en jonkvrouwen nog vurige liefdesbrieven schrijven…

Componiste Annette Kruisbrink heeft elke LAI een eigen wending gegeven: 12 mini-operaatjes met een kop en een staart.
Bekijk hier de trailer
lightwithabite Tonadillas&Tapas
Een warmbloedig Spaans/Zuid-Amerikaans concertprogramma met muziek van o.a. De Falla, Granados, Villa Lobos en Piazzolla. Je luistert naar prachtige verhalen over liefde, dood, hoop en leven en hoort de Arabische en Joodse invloed in Sefardische liederen, maar ook de wortels in de Spaanse volkscultuur met zijn vele dansen, en natuurlijk de Nuevo Tango van Astor Piazzolla die de Argentijnse tango uit de bordello’s naar de concertzalen bracht.
Dit programma nodigt uit tot samen eten en drinken. Tijdens de pauze en na het concert kunnen er tapas worden geserveerd en een goed glas Spaanse wijn, uiteraard.

Reactie uit het publiek: ‘Erg genoten van jullie optreden. En inderdaad het resultaat ….kippenvel! De verzorging er om heen was ook top!’

Mirjam Altena – fluit, Philine Coops- piano, Franka van Essen – zang,
Myrthe van Hulst – cello, Annette Kruisbrink – gitaarmuzinder, arti-elvi, koorprojecten


Koorprojecten
We hebben veel ervaring in het begeleiden van koren. Op de achtergrond als begeleiding, maar ook solistisch kunnen we een bijdrage leveren aan een concert. Denk bijvoorbeeld aan een uitvoering van de Carmina Burana van Orff of de Messe solenelle de Sainte-Cecilia van Gounod en kleinere werken voor koor en ensemble.
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Facebook, Muzinder    Youtube, Muzinder

Design, website en beeld: Arti-Elvi.